کد خبر: ۲۱
۰۹:۴۹
۰۱ مرداد ۱۴۰۳
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات خبر داد:

فعالیت ۱۲ استان در بخش استحصال خاویار /امکان تولید ۲۵ تن خاویار تا پایان سال 1403

مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: اکنون ۲۰ استان در حوزه استحصال گوشت ماهیان خاویاری و ۱۲ استان در بخش استحصال خاویار فعالیت جدی دارند.

به گزارش اقتصاد هیرکان ناصر کرمی راد اظهار کرد: تا پایان برنامه هفتم باید تولید گوشت خاویاری به ۲۰ هزار تن و خاویار به ۱۴۰ تن برسد.
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران تصریح کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲، تولید خاویار کشور به ۲۱ تن و گوشت ماهیان خاویاری به ۱۱ هزار تن رسید.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد مزارع ماهیان خاویاری در دو استان مذکور مستقر هستند گفت: سال گذشته در استان مازندران ۲ هزار و ۵۸۲ تن گوشت و ۹ هزار و ۲۵۵ خاویار و در استان گیلان یک هزار و ۳۳ تن گوشت و ۸ هزار و ۸۷۷ کیلوگرم خاویار تولید شد.
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه ماهیان خاویاری دریای خزر به دلیل مقاومت بالا به فسیل دریای خزر معروف هستند خاطرنشان کرد: طبق گزارش فائو میزان تولید ایران در سال ۲۰۱۰، ۲۵۱ تن گوشت استحصالی بود که پس از کشورهای چین، روسیه و ارمنستان قرار داشته و با توجه به افزایش حجم تولید انتظار می‌رود در جدیدترین آمار فائو، ایران رتبه دوم را کسب کند.

کرمی راد افزود: امسال قرار است میزان تولید خاویار ایران به ۲۵ تن و گوشت خاویاری به ۵ تا ۶ هزار تن برسد.

به گفته وی، طبق آمارها تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰۰ مزرعه فعال در حال تولید ماهیان خاویاری در ۲۲ استان کشور هستند که از این تعداد حدود ۲۰۵ مزرعه شناسنامه دارند و مابقی مزارع خرد و خانگی هستند که تولید گوشت ماهیان خاویاری آنها حدود ۵ تن در سال است.
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان این که عمده بازار گوشت ماهیان خاویاری ایران بازار روسیه است، گفت: سال گذشته حدود ۴.۷ تن خاویار به ارزش ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار به ۳۸ کشور صادر شد که البته برآوردها نشان می‌دهد که همین مقدار نیز به شکل مسافری از کشور خارج شده است.

وی با اشاره به کاهش صادرات گوشت ماهیان خاویاری به کشورهای هدف طی سال گذشته افزود: تغییر پروتکل‌ها در برخی کشورها باعث کاهش صادرات گوشت ماهیان خاویاری به بازارهای هدف شد که این مهم باید از طریق سازمان دامپزشکی کشور پیگیری و برطرف شود.

کرمی راد درباره قیمت خاویار و گوشت ماهیان خاویاری اضافه کرد: قیمت عمده هر کیلوگرم خاویار ایرانی بین ۳۲ تا ۳۵ میلیون تومان برحسب سایز محصول و قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری بین ۳۳۰ تا ۳۵۰ هزار تومان در مزارع است که این رقم در خرده‌فروشی‌ها افزایشی است.

طراحی و تولید: ایران سامانه